Ne jemi të lumtur për të ndihmuar!

Ju lutemi zgjidhni një opsion që do të na ndihmojë t’u përgjigjemi pyetjeve tuaja

Ju gjithashtu mund të shfletoni nëpër kategori

FAQ

Your Mellon për punëkërkuesit

Gjeneral

Your Mellon është platforma e punës që lidh punëkërkuesit e verifikuar në mbarë Evropën me kompani të themeluara nga një shumëllojshmëri e gjerë industrish. Ideja bazë e platformës është t’ju prezantojë kompanitë drejtpërdrejt si punëkërkues përmes proceseve të dixhitalizuara. Ju krijoni një profil dhe mund të aplikoni për shpallje pune që përputhen me idetë tuaja. Your Mellon kështu ju mundëson të zhvilloni potencialin tuaj në kompanitë që preferoni.

Pas regjistrimit në Your Mellon, ju krijoni profilin tuaj personal. Përpara se të vini në kontakt me punëdhënësit e mundshëm, ju rekomandojmë ta bëni profilin tuaj kuptimplotë me ndihmën e opsioneve të cilësimeve. Si punëkërkues, ju prezantoni veten me një profil, merrni oferta pune të personalizuara dhe keni mundësinë të komunikoni me kompanitë ose të aplikoni drejtpërdrejt tek ato.

 
Community Verified icon
 

Your Mellon ju ofron si aplikant akses në kompani në Evropë. Këto përfshijnë Gjermaninë, Austrinë dhe Zvicrën. Kjo do të thotë që ju mund të zgjidhni drejtpërdrejt ofertat e punës që ju përshtaten dhe të aplikoni për to.

Your Mellon është një platformë falas pune për punëkërkuesit! Përdorimi i të gjitha funksioneve në platformë është pa pagesë për ju si aplikant.

 

Profili

Ju mund të publikoni informacionin e mëposhtëm për veten tuaj në platformën e punës:

  • Foto e profiliert, 
  • Industritë e dëshiruara,
  • eksperience pune,
  • karrierëen shkollore dhe pasuniversitare,
  • fuqitë dhe aftësitë,
  • Aspiratat e karrierës,
  • Aftësitë gjuhësore gjithashtu
  • Certifikatat dhe kualifikimet tuaja

Vetëm kompanitë e regjistruara që janë regjistruar për profilin e kompanisë mund të shohin profilin tuaj ose biografinë tuaj. Certifikatat dhe kualifikimet tuaja të ngarkuara mund të shikohen vetëm nga kompanitë për të cilat keni aplikuar. Mbrojtja e të dhënave të të dhënave tuaja individuale është prioriteti ynë kryesor.

 

Çdo punëkërkues që është regjistruar në Your Mellon. Këtu përfshihen: nxënës, studentë, të trajnuar, praktikantë, punëkërkues dhe punonjës që duan të presin përpara për një të ardhme më të mirë.

 

Dein Your Mellon-Profil ist Deine Chance für einen Arbeitsplatz in Europa. Wir empfehlen Dir Dein Profil sorgfältig auszufüllen und in regelmäßigen Abständen zu pflegen. Alle Daten und Angaben kannst Du natürlich jederzeit anpassen. Wichtig ist hierbei:

 • Dein Profilbild. Dein Foto ist wichtig für den ersten Eindruck bei den Unternehmen. Am besten wählst Du ein Profilbild aus, das sympathisch wirkt und auf dem Dein Gesicht vollständig zu sehen ist. 
 • Ich spreche/Ich biete. Bei den Unternehmen sind Fremdsprachen, Zertifikate und überfachliche Qualifikationen gern gesehen. Auch die Angabe Deiner Stärken, z.B. im Programmieren, solltest Du hier hervorheben.
 • Jobwünsche. Mit der Angabe Deiner Wunschbranchen bzw. Wunschjobs finden entsprechende Unternehmen schneller den Weg zu Dir. Je mehr Informationen Du angibst, desto eher wird Dich Dein Wunschunternehmen finden können bzw. auf Dich zukommen, um mit Dir in Kontakt zu treten.
 • Berufserfahrung. Hier kannst Du alle beruflichen Erfahrungen, die Du im Laufe deines Lebens gesammelt hast, auflisten. Deine ausgeführten Tätigkeiten kannst Du zu jeder einzelnen Station ergänzen. Somit kann jedes Unternehmen sich sofort ein Bild von Deinen Erfahrungen machen..
 • Studium/Ausbildung. Deinen schulischen Werdegang sowie Deine weiterführenden Qualifikationen wie beispielsweise an der Universität kannst Du hier im Profil angeben. Wir empfehlen Dir, an dieser Stelle auch Deine Schwerpunkte der Ausbildung zu erwähnen, damit Du passenden Unternehmen vorgeschlagen werden kannst und die entsprechenden Unternehmen besser auf Dich aufmerksam werden können.

Ne ju rekomandojmë që të ngarkoni certifikatën tuaj të përfundimit të shkollës dhe, nëse është e aplikueshme, një certifikatë të kualifikimit tuaj më të lartë, të mëtejshëm. Nëse keni ndjekur seminare, kurse ndërdisiplinore ose të ngjashme të mëtejshme dhe i keni përfunduar me një certifikatë, ju rekomandojmë të ngarkoni kualifikimet më domethënëse në profilin tuaj.

Fillimi juaj në Your Mellon

Pasi të keni përfunduar profilin tuaj, asgjë nuk qëndron në rrugën e së ardhmes suaj (Your Mellon). Tani e tutje, kompanitë evropiane do t’ju vërejnë dhe mund t’ju kontaktojnë. Me një profil plotësisht të kompletuar, do të perceptoheni më mirë nga kompanitë dhe do të rrisni shanset e aplikimeve tuaja për oferta pune.

Si punëkërkues, ju mund t’u dërgoni një mesazh punëdhënësve që zgjidhni dhe të bëni pyetje në lidhje me kompaninë. Ju gjithashtu mund të aplikoni në mënyrë aktive në shpalljet e punës nga kompanitë. Përndryshe, kompanitë në Your Mellon mund t’ju kontaktojnë me një mesazh personal në lidhje me një ofertë pune ose t’ju ftojnë në një intervistë.

Profili juaj do t’u shfaqet kompanive si sugjerim ose rekomandim. Kompanitë mund të përdorin gjithashtu një funksion të veçantë kërkimi për t’ju kërkuar me aftësitë tuaja individuale.

Profili juaj do të jetë i dukshëm ose i publikuar për kompanitë sapo të klikoni “Ruaj” nën Cilësimet e Llogarisë.

Në Your Mellon, ne i bëjmë klientët tanë të vetëdijshëm se integrimi social i punonjësve është vendimtar për suksesin e kompanisë. Në fund të fundit, megjithatë, i takon kompanive t’ju mbështesin në gjetjen e akomodimit. Mellon juaj ju mbështet me ofertat e partnerëve tanë premium këtu.

Anglishtja është gjuha e punës e kompanive për shumë profesione. Pra, kjo nuk duhet të jetë pengesë. Informacione më të detajuara mund të gjeni në shpalljet e punës. Mellon juaj ju mbështet me ofertat e partnerëve tanë premium këtu.

Your Mellon për Kompanitë

General

Your Mellon është platforma e punës që lidh punëkërkuesit në të gjithë Evropën me kompani të themeluara nga një gamë e gjerë industrish.

Kompanitë prezantohen në platformë me një profil kompanie dhe kështu mund të prezantohen para punëkërkuesve të mundshëm (YM-Basic). Përveç kësaj, ata kanë mundësinë e vendosjes së reklamave për punë (YM-Ads) ose adresimit të drejtpërdrejtë të potencialit të identifikuar (YM Plus).

Pas regjistrimit në Your Mellon, ju krijoni një profil kompanie. Përpara se të vini në kontakt me punonjësit e mundshëm, ju rekomandojmë ta bëni profilin e kompanisë tuaj transparent me ndihmën e opsioneve të cilësimeve. Kjo i lejon punëkërkuesit të njihen me ju dhe të fitojnë besim në kompaninë tuaj. Pasi të keni përfunduar profilin tuaj, punëkërkuesit mund të ndërgjegjësohen për ju si kompani dhe t’ju dërgojnë mesazhe. Këto mesazhe mund të përfshijnë pyetje rreth biznesit tuaj.

Me shpalljet e punës në Your Mellon, punëkërkuesit mund të aplikojnë për vendet e lira të punës. Me paketën Your Mellon – Plus, mund të përdorni filtra të veçantë kërkimi për të kërkuar dhe kontaktuar në mënyrë aktive kandidatët e mundshëm.

Your Mellon është një platformë pune ku mund të regjistrohen punëkërkuesit nga të gjitha industritë. Kjo do të thotë që të gjitha kompanitë nga të gjithë sektorët sigurisht që mund të regjistrohen.

Punëkërkuesit nga të gjithë sektorët mund të gjenden në Your Mellon.

Abonimet e produkteve të ndryshme janë të disponueshme për bizneset në Your Mellon. Ne do të jemi të lumtur t’ju këshillojmë personalisht në mënyrë që të mund t’ju ofrojmë një ofertë individuale për produktet tona. Këtu mund të gjeni paketat tona.

 

Your Mellon ju ofron akses në një grup kandidatësh në mbarë Evropën. Në këtë mënyrë mund të plotësohen vendet vakante në kompaninë tuaj. Me Your Mellon, ju si punëdhënës keni mundësinë të zgjeroni praninë e kompanisë suaj. Me profilin e kompanisë suaj, ju siguroni transparencë dhe besim për punëkërkuesit në të gjithë Evropën dhe për këtë arsye mund të kontaktoni lehtësisht me kandidatët e mundshëm.

Profilin e Kompanisë

Pasi të jeni regjistruar dhe verifikuar si biznes nga Your Mellon, mund të plotësoni informacionin e mëposhtëm në profilin tuaj të biznesit (YM Basic):

 
  • Të dhënat e llogarisë, p.sh. adresa e emailit
  • Të dhënat e kompanisë, p.sh. adresa e kompanisë dhe numri i punonjësve
  • Personi kontaktues per aplikantët, p.sh. adresae emailit të kontaktit 
  • Rreth nesh, p.sh. listoni 3 avantazhet e kompanisë suaj 
  • Imazhe dhe video, p.sh. ngarkimi i videeove të kompanisë dhe logos së kompanisë
  • Imazhet e profilit të kompanisë

Të gjithë vizitorët në faqen tonë të internetit www.yourmellon.com kanë mundësinë të shohin profilin e kompanisë suaj (YM Basic) (parakusht për këtë është të rezervoni një nga produktet Your Mellon).

Në thelb çdo kompani nga çdo industri. Përjashtohen kompanitë nga industria erotike.

 
 

Pas rezervimit dhe pagesës për një nga produktet prej Your Mellon (YM Basic, YM Plus ose YM Ads), kompania juaj do të aktivizohet automatikisht për të përdorur platformën.

Më poshtë është një shpjegim i shkurtër i aktivizimit dhe përdorimit të produkteve:

YM Basic (profili i kompanisë) ose YM Plus (profili i kompanisë duke përfshirë softuerin e rekrutimit):

  • Regjistrimi në Your Mellon
  • Njohja me platformën + produktet e ngjashme
  • Aktivizimi dhe publikimi i profilit të kompanisë pas marrjes së pagesës 

YM-Ads (shpalljet e punës):

  • Rezervoni një ose më shumë shpallje punë
  • Krijimi i një ose më shumë njoftimeve për punë
  • Përdorimi i menjëhershëm/ aktivizimi dhe publikimi i drejtpërdrejtë në YM  
  • Fakturat do të dërgohen më vonë 

Profili i kompanisë suaj (YM Basic) është shansi juaj për të lidhur potencial të ri me kompaninë tuaj dhe për të plotësuar lehtësisht vendet e lira. Ne ju rekomandojmë që të plotësoni me kujdes profilin e kompanisë suaj nën “Cilësimet” dhe ta përditësoni atë në intervale të rregullta. Sigurisht që mund të rregulloni të gjitha të dhënat dhe informacionin në çdo kohë. Është e rëndësishme këtu:

  • Logo, imazhe dhe video. Ngarko logon e kompanisë suaj për t’u paraqitur para punëkërkuesve të mundshëm. Në këtë pikë ju keni mundësinë të ngarkoni më shumë foto të kompanisë suaj dhe video imazhesh.
  • Fotografitë e profilit të kompanisë. Fotot në kokë janë të rëndësishme për krijimin e markës individuale dhe profesionale për kompaninë tuaj. Është më mirë të zgjidhni imazhe me rezolucion të lartë që janë të bukura dhe tërheqëse

  • Të dhënat e kompanisë. Për punëkërkuesit, informacioni rreth vendndodhjes dhe numrit të punonjësve është i rëndësishëm në mënyrë që të mund të merrni një përshtypje të shpejtë për kompaninë tuaj. Për më tepër, punonjësi i mundshëm sheh numrin e vendeve vakante që ende duhet të plotësohen. Shpalljet e shpallura për punë shfaqen automatikisht në profilin e kompanisë suaj. Përveç kësaj, ofertat e hapura të punës do të theksohen në profilin tuaj.

  • Rreth nesh. Këtu mund të prezantoni kompaninë tuaj me të gjitha informacionet. Përveç fotografive në kokën e profilit, mund të listoni tre avantazhe në kompaninë tuaj dhe t’u drejtoni një tekst të shkurtër vizitorëve të profilit tuaj. Punëkërkuesi mund të shohë menjëherë pse duhet të aplikojë në kompaninë tuaj.

Hyrja e kompanisë suaj në Your Mellon

Në parim, kushdo nga kudo në botë mund të regjistrohet në Your Mellon.

Punëkërkuesit në Your Mellon janë nga Evropa:

Prandaj, zbatohet Ligji për Lirinë e Lëvizjes (§ 2 FreizügG/BE). Kjo do të thotë që talentet e YM që vijnë nga Bashkimi Evropian (vendet e tjera të BE-së), ashtu si punonjësit e mëparshëm gjermanë, mund të fillojnë të punojnë menjëherë për ju pa ndonjë burokraci shtesë (p.sh. leje pune ose leje qëndrimi).

Punëkërkuesit (profesionistët) në Your Mellon vijnë nga jashtë Evropës: Prandaj, zbatohet Ligji “i ri” i imigracionit të kualifikuar (FEG) (1 mars 2020). Kjo do të thotë se në Gjermani për herë të parë rregullohet një imigrim i përgjithshëm i profesionistëve të huaj të kualifikuar nga vende jo anëtare të BE-së (p.sh. nga Turqia). Kjo e bën më të lehtë për kompaninë tuaj të gjejë një punë dhe të punësojë një specialist nga jashtë BE-së nëse plotësohen kërkesat ligjore. Kjo do të thotë që këta punëkërkues ose punëtorë të kualifikuar mund të përfitojnë gjithashtu nga integrimi i përhershëm për të punuar dhe jetuar në Gjermani.

  • Një kualifikim i njohur në Gjermani
  • Njohuri të mira të dëshmuara të gjermanishtes (të paktën niveli i gjuhës B1)
  • Punëtorët e kualifikuar duhet të fitojnë jetesën e tyre ndërsa kërkojnë një punë
  • Gjatë kërkimit të një pune duhet të sigurohet vërtetimi i jetesës me anë të një llogarie të bllokuar
  • Të gjithë punëtorët e kualifikuar kërkojnë sigurim mjekësor dhe strehim të dokumentuar 
  • Kur filloni punën, mjetet e plota të jetesës duhet të sigurohen me punën tuaj
  • Një kontratë pune + punësimi me kontribute të sigurimeve shqërore (të paktën 35 orë në javë)

Normat e papunësisë (përfshirë papunësinë e të rinjve) deri në +40% janë veçanërisht të zakonshme në vendet e Evropës Jugore si Spanja dhe Greqia. Përveç këtyre dy vendeve, tregjet e synuara për Your Mellon janë edhe në Portugali, Rumani, Bullgari, Itali, Qipro dhe Turqi.

Numri aktual i punëkërkuesve në Your Mellon po rritet vazhdimisht. Ju mund të jeni i sigurt se do të gjeni një numër të madh punëkërkuesish në Your Mellon.

 

Ju keni dy opsione në Your Mellon për të kontaktuar me punëkërkuesit:

  1. Krijimi i shpalljeve të punës: Ju keni mundësinë të krijoni një ose më shumë shpallje pune për punëkërkuesit që të aplikojnë tek ju drejtpërdrejt duke përdorur sistemin tonë të mesazheve (YM-Ads).
  2. Shkruani vetë kandidatëve: Jeni duke kërkuar në mënyrë aktive për punëkërkues duke përdorur funksionin special të kërkimit me filtrin e integruar të kërkimit dhe rekomandimit në paketën YM Plus. Ju mund t’u dërgoni mesazhe personale kandidatëve të mundshëm ose të merrni rekomandime të automatizuara në faqen tuaj personale fillestare.

Një përmbledhje e performancës së produkteve tona mund të gjendet këtu.

 

Procesi i intervistës organizohet ndërmjet punëdhënësit dhe punëkërkuesit. YM rekomandon videokonferencën nëpërmjet kamerës së internetit. Megjithatë, kjo mund të bëhet edhe sipas rrjedhës normale të biznesit.

Pasi të keni gjetur talentin e përshtatshëm për kompaninë tuaj, punëdhënësi dhe punëkërkuesi bien dakord se si të vazhdojnë dhe si të fillojnë të punojnë së bashku. Ne rekomandojmë që kompanitë të mbështesin talentet e tyre të reja në gjetjen e akomodimit dhe integrimin e tyre në botën e re të punës.

Në paketën e Shërbimit YM, ne jemi të lumtur t’ju mbështesim në hapat e parë me punëkërkuesin. Mos ngurroni të na kontaktoni.