Εργασία στο εξωτερικό: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις

Οι λόγοι για να εργαστεί κανείς στο εξωτερικό ποικίλουν. Άλλοι το επιλέγουν για τις καλύτερες ευκαιρίες που προσφέρει το εργασιακό περιβάλλον, άλλοι για την εμπειρία και άλλοι γιατί δεν έχουν τι να χάσουν.

Εάν βρίσκεσαι ακόμα σε δίλημμα για το αν πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα στη ζωή και στην καριέρα σου, σου δίνουμε 4 λόγους για να το κάνεις.

Επαφή με άλλους πολιτισμούς
Όταν εργάζεσαι στο εξωτερικό, οι καταστάσεις σε αναγκάζουν να βγεις από το “comfort zone” σου και να ανοιχτείς σε νέους πολιτισμούς και προκλήσεις, να έρθεις σε επαφή με κόσμο που δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι θα γνώριζες. Χωρίς να αφήσεις πίσω την πολιτιστική σου ταυτότητα, το γεγονός πως θα συναναστρέφεσαι καθημερινά με ανθρώπους διαφορετικής νοοτροπίας και αντίληψης, ενώ αρχικά μπορεί να αισθανθείς ότι θα σε ξενίσει, στη συνέχεια θα διαπιστώσεις πως παίρνοντας τα θετικά του κάθε διαφορετικού πολιτισμού, μόνο θα κερδίσεις.

Διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον
Το επίπεδο του ανταγωνισμού και της πίεσης πολλές φορές στο εξωτερικό τυχαίνει να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό και ενδεχομένως να χρειαστεί πολλές φορές να δοκιμάσεις τα όρια σου ή και να τα ξεπεράσεις. Είναι όμως κάτι που μόνο θετικά θα σου δώσει, αφού οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα πάρεις θα γίνουν το πιο δυνατό σημείο του βιογραφικού σου. Επίσης θα ανακαλύψεις δεξιότητες και ταλέντα που πιθανώς δεν ήξερες ότι διαθέτεις για να ανταποκριθείς σε κάποια πρόκληση.

Νέα γλώσσα
Θα μπορέσεις να μάθεις μια επιπλέον γλώσσα και όχι απλά στα χαρτιά. Οι υπάλληλοι που γνωρίζουν παραπάνω γλώσσες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσληφθούν από κάποια εταιρία, αφού θεωρούνται περισσότερο ευέλικτοι.

Τόνωση της αυτοπεποίθησής σου
Μένοντας και δουλεύοντας στο εξωτερικό μακριά από την ασφάλεια της οικογένειάς και των όσων είχες συνηθίσει μέχρι τώρα, θα έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που θα πρέπει πολλές φορές να λύσεις μόνος σου. Όλη αυτή η κατάσταση, αν και κάποιες φορές μπορεί να γίνει δύσκολη, θα σε κάνει πιο δυνατό και σίγουρο για τις ικανότητές σου. Ίσως μάλιστα σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να διεκδικήσεις ακόμα περισσότερα πράγματα. Θα σε κάνει ανθεκτικό στις προκλήσεις και δεν θα σε φοβίζει τίποτα.

Τις στιγμές που βρίσκεσαι σε αμφιβολία να έχεις στο νου σου πως ο τολμών πάντα νικά και η εμπειρία αυτή για όσο και αν επιλέξεις να κρατήσει μόνο καλό θα κάνει στην καριέρα αλλά και στην προσωπική σου ζωή γενικότερα. Και αν ακόμα αναρωτιέσαι για το αν πρέπει να το τολμήσεις, η απάντηση είναι “ανοίξου σε νέες προκλήσεις με θέληση και υπομονή και η επιτυχία θα έρθει”!

Ξεκίνα να σχεδιάζεις το μέλλον σου | Βρες όλες τις αγγελίες που τρέχουν στο yourmellon.com/