Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το Your Mellon

Η εταιρία Your Mellon, δημιούργησε την ομώνυμη πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας, με έδρα την Γερμανία και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό αποτελώντας τον κρίκο που θα συνδέει εργαζόμενους και εταιρείες πανευρωπαϊκά. Ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Καλαΐτζίδης, αντιλήφθηκε την ανάγκη του κόσμου για μια διέξοδο από το εργασιακό καθεστώς της Ελλάδας και γνωρίζοντας ο ίδιος τις ανάγκες της Γερμανίας, όπου μεγάλωσε, του γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας.

Παρακάτω ο Δημήτρης απαντά στις ερωτήσεις για το μέλλον της Your Mellon και τους στόχους της εταιρίας.

  • Τι είναι το Your Mellon;

To Your Mellon είναι μία πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας που συνδέει εργαζόμενους από την Ελλάδα με ευρωπαϊκές εταιρείες από την Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Σύντομα το Your Μellon θα είναι ο κρίκος που θα συνδέει εργαζόμενους και εταιρείες πανευρωπαϊκά. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο την δυνατότητα να μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να δουλεύει, όπου αυτός θέλει.

  • Τι είναι αυτό που σε οδήγησε στο να δημιουργήσεις την πλατφόρμα;

Η εμπειρία που είχα όταν αποφάσισα να ζήσω και να εργαστώ πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα, μου έδειξε ότι ο κόσμος χρειάζεται μία διέξοδο από το εργασιακό καθεστώς εκεί. Γνώριζα πολύ καλά τις ανάγκες της Γερμανίας, όπου μεγάλωσα, και θεώρησα σημαντικό να ενώσω αυτούς τους δύο πόλους. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας, το Your Mellon.

  • Τι έχετε επιτύχει έως τώρα;

Η πλατφόρμα μας άνοιξε για το κοινό από τα μέσα Ιουλίου. Από τότε έχουμε έρθει σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και ομίλους της Γερμανίας που σύντομα θα γίνουν μέλη του Your  Mellon. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 εγγραφές υποψήφιων εργαζομένων  και πάνω από 100 εταιρείες των οποίων θα ολοκληρωθεί η εγγραφή μέχρι τον Ιανουάριο. ‘Ήδη έχουν ξεκινήσει να εργάζονται οι πρώτοι υποψήφιοι και αυτό μας χαροποιεί πολύ καθώς βλέπουμε ότι η ιδέα μας υλοποιείται.

  • Πώς φαντάζεσαι την εξέλιξή της τα επόμενα χρόνια;

Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι από τον Ιανουάριο έρχεται η νέα μας εφαρμογή, η οποία θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία αίτησης. Θέλουμε να είναι στο μέλλον μία πανευρωπαϊκή πλατφόρμα, να έχει ο κόσμος την επιλογή της χώρας που θα ήθελε να εργαστεί. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι τους επόμενους μήνες θα γίνουν μέλη του Your Mellon o ασφαλιστικός φορέας Techniker Krankenkasse, όπου θα μπορούν να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και η εταιρεία Berlitz μέσω της οποίας οι υποψήφιοι θα μαθαίνουν γερμανικά έχοντας έκπτωση. Στόχος μας είναι η είσοδος πολλών και σημαντικών Premium συνεργατών στην πλατφόρμα, για την διευκόλυνση της ένταξης και της καθημερινότητας των υποψήφιων εργαζόμενων.

  • Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν υποψήφιο που ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό;

Για κάποιον που θέλει να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό είναι σημαντικό καταρχήν να έχει θέληση και υπομονή. Θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό για να μπορέσει να δεχτεί τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις. Η Γερμανία είναι μία ανοιχτή χώρα και βοηθάει τους πολίτες της. Καλό θα ήταν, όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν εδώ, να ξεκινήσουν με τη μετάφραση των πιστοποιητικών και των πτυχίων τους, για να ετοιμάσουν το έδαφος της μετάβασής τους στη Γερμανία, είναι ζήτημα χρόνου να βρουν την εργασία που θέλουν και οτιδήποτε χρειαστούν η ομάδα του Your Mellon είναι εδώ για να τους βοηθήσει.