Cover Letter: Γιατί είναι απαραίτητο

Το Cover Letter ή αλλιώς η συνοδευτική επιστολή ενός βιογραφικού θεωρείται απαραίτητο εργαλείο για να κερδίσεις τη δουλειά που επιθυμείς. Σκέψου πως ένας εργοδότης μπορεί να λαμβάνει την ημέρα εκατοντάδες βιογραφικά, έχοντας στη διάθεσή του λίγα λεπτά για να κάνει την επιλογή. Επομένως έχεις και εσύ στη διάθεσή σου λίγα λεπτά για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του και να σε καλέσει σε συνέντευξη.

6 λόγοι να συμπεριλάβεις το Cover Letter στο βιογραφικό σου:

1. Με σύντομο και περιεκτικό τρόπο εξηγείς στον εργοδότη γιατί σε χρειάζονται, τις δυνατότητες και την εμπειρία σου σε σχέση με την εταιρία και τι μπορείς να προσφέρεις σε αυτή.

2. Μπορείς να αποδείξεις τις ικανότητές σου στη γραφή. Με το Cover Letter ο εργοδότης μπορεί άμεσα να διαπιστώσει αν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά και στο γραπτό λόγο.

3. Μπορείς να επικεντρωθείς στα σημαντικά επιτεύγματα. Στο βιογραφικό σου αναφέρεις την πορεία της καριέρας σου και στην συνοδευτική επιστολή μπορείς να αναλύσεις περισσότερο εκείνα που έχουν σχέση με την θέση που σε ενδιαφέρει. Επίσης, μπορείς να δείξεις την προσωπικότητά σου, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο σημαντική από το βιογραφικό σου για κάποιους εργοδότες.

4. Αποδεικνύει ότι αφιέρωσες χρόνο να το συντάξεις και το προσάρμοσες στο προφίλ της εταιρίας. Δείχνει σημάδια επαγγελματισμού και πραγματικής επιθυμίας να εργαστείς μαζί τους. Ένα απλό βιογραφικό, χωρίς συνοδευτική επιστολή δείχνει ότι έγινε ομαδική επιστολή και ότι δεν ενδιαφέρθηκες αρκετά. Σκέψου πως αν έχεις τα ίδια προσόντα με κάποιον άλλο, τη δουλειά θα την πάρει αυτός που αφιέρωσε χρόνο να συντάξει την συνοδευτική επιστολή.

5. Ένα σωστό Cover Letter μπορεί να αναβαθμίσει το βιογραφικό σου. Αν από μόνο του το βιογραφικό δεν είναι τόσο δυνατό, η συνοδευτική επιστολή θα το βοηθήσει να ξεχωρίσει προκαλώντας το ενδιαφέρον του εργοδότη.

6. Κλείσε την επιστολή σου θέτοντας εσύ ημερομηνία για συνέντευξη. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και πρότεινε την ημερομηνία που είσαι διαθέσιμος για συνέντευξη.

Η αναζήτηση εργασίας απαιτεί κουράγιο και υπομονή. Ο εργοδότης θέλει υπαλλήλους με αφοσίωση και η σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής για το βιογραφικό σου, δείχνει τις προθέσεις σου. Οπότε αφιέρωσε τον χρόνο που χρειάζεται και διεκδίκησε τη θέση που θέλεις με όλα τα σωστά μέσα.

Κάνε την εγγραφή σου στην πλατφόρμα εύρεσης εργασίας www.yourmellon.com και ξεκίνα να σχεδιάζεις το μέλλον σου.