Αυτά είναι τα επαγγέλματα της νέας δεκαετίας

Αν ανήκεις σε εκείνους που μπαίνοντας στη νέα δεκαετία θέλουν να κάνουν αλλαγή στην καριέρα τους και να κυνηγήσουν το όνειρό τους, διάβασε παρακάτω τα επαγγέλματα που το τελευταίο διάστημα έχουν μεγάλη ζήτηση και αναπτύσσονται με ραγδαίες εξελίξεις.

Digital Marketing

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρούμε πως ο χώρος της διαφήμισης έχει αλλάξει και έχει ξεφύγει πλέον από το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας και καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα και διαφημίσεις χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ολοένα και περισσότερες εταιρίες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη στροφής στην digital εποχή και δημιουργούν θέσεις εργασίας αποκλειστικά για αυτό το αντικείμενο.

Έτσι γεννήθηκε το επάγγελμα τουDigital Marketer, ο οποίος στην ουσία αναλαμβάνει την προβολή και διαχείριση των media μιας εταιρίας, ενός οργανισμού ή και φυσικού προσώπου. Οι γνώσεις του βασίζονται στο παραδοσιακό μάρκετινγκ, αλλά είναι καλός γνώστης και χειριστής όλων των social media και γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και επιθυμίες του κόσμου.

Designer

Ένας Digital Marketer δεν μπορεί να σταθεί μόνος του. Χρειάζεται την άμεση συνεργασία με κάποιον Designer που θα αναλάβει το σχεδιασμό όσων θέλει να επικοινωνήσει ο marketer.

Developer

Μαζί με τον designer, αναγκαίος είναι και ένας Προγραμματιστής (developer), ο οποίος θα σχεδιάσει το site  και τα applications μιας επιχείρησης και θα είναι υπεύθυνος για την προστασία προσωπικών δεδομένων και συστημάτων.

Business intelligence analysts

Το επάγγελμα τουBusiness intelligence analysts απαιτεί πτυχίο πληροφορικής, μηχανικού υπολογιστών, στατιστικής ή marketing (ιδανικά συνδυασμός) προκειμένου να ασχοληθεί με την εξαγωγή στατιστικών δεδομένων και την δημιουργία παρουσιάσεων και γραφημάτων για την πορεία και την ανάπτυξη  μιας εταιρείας.

Agile Coach και Scrum Master

Είναι τα δυο επαγγέλματα που στο εξωτερικό θεωρούνται απαραίτητα σε μεγάλες εταιρίες και που δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Στην ουσία είναι θέσεις που απευθύνονται σε άτομα με οργανωτικές δεξιότητες, που θέλουν να δουλεύουν με ομάδες και είναι υπεύθυνα για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στους υπαλλήλους της εταιρίας, να συμβουλεύουν και να βρίσκουν τρόπους με τους οποίους η εταιρία μπορεί να εξελιχθεί. Πρόκειται για θέσεις αρκετά καλά αμειβόμενες.

Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Επαγγέλματα όπως οδοντίατροι, νοσοκόμες, φυσικοθεραπευτές, χειριστές μηχανημάτων, αγρότες και αρχιτέκτονες, είναι από τα επαγγέλματα που παραμένουν υψηλά σε ζήτηση και στο εξωτερικό και θα συνεχίσουν και την επόμενη δεκαετία.

Τα περισσότερα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση δεν αλλάζουν πολύ, απλά αλλάζουν οι ανάγκες του κόσμου και αναγκαστικά θα πρέπει ο επαγγελματίας να εξελιχθεί και ο ίδιος για να μπορέσει να επιβιώσει στην αγορά εργασίας.

Κάνε την εγγραφή σου στο www.yourmellon.com και ξεκίνα να σχεδιάζεις το μέλλον σου.